SP Qatar 2022.

Banja Luka

UKC nabavio najmoderniji laserski aparat

UKC nabavio najmoderniji laserski aparat
Foto: N.N. | UKC nabavio najmoderniji laserski aparat

Klinika za kožne i polne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske nabavila je najmoderniji laserski aparat iz oblasti dermatologije "Lumenis M22" koji je namijenjen za liječenje više od 30 stanja kože i uklanjanje neželjenih dlačica.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je danas da ovaj aparat ne posjeduje nijedna bolnica u BiH, niti Srbiji.

"Nabavićemo još medicinskih aparata i organizovaćemo edukacije da bi naši stanovnici imali najbolju zdravstvenu zaštitu, kakva je u Evropi i svijetu", izjavio je Đajić na konferenciji za novinare.

Načelnik Klinike Jagoda Balaban istakla je da je riječ o aparatu bez kojeg je nezamisliv tretman u estetskoj dermatologiji i hirurgiji.

"Usluge iz estetske dermatologije uglavnom se odvijaju u privatnim dermatološkim ambulantama, a naš je cilj da možemo određena stanja bolesti kože sada da tretiramo u našoj ustanovi za znatno nižu cijenu usluge", rekla je Balaban.

Ona je dodala da je riječ o komercijalnim cijenama koje su od 30 do 50 odsto, u zavisnosti od vrste usluge, niže nego u privatnim ambulantama.

"Pokušaćemo da posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja dobijemo cijenu za urođene hemangiome koji su veliki problem pa da pacijenti uz uputnicu odrade tretman kada je riječ o ovakvim indikacijama", rekla je Balaban.

Laser posjeduje četiri aplikacijske platforme za fotopodmlađivanje, akne, vaskularne lezije, poremećaje pigmentacije, neželjene dlake, bore, hiperpigmentaciju, opuštenu kožu, tretmane strija i ožiljaka, karbonske pilinge lica, uklanjanje tetovaža.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije