Banja Luka

UNIBL dobio šest električnih trotineta

UNIBL dobio šest električnih trotineta
Foto: N.N. | UNIBL dobio šest električnih trotineta

BANJALUKA - Kroz nacionalni projekat "Univerzitetski grad – zeleni grad" nabavljeno je šest električnih trotineta koji su od 10. maja na raspolaganju zaposlenima na Univerzitetu u Banjaluci (UNIBL).

Kako je istakao viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva na Univerzitetu u Banjaluci, Predrag Govedarica, nabavka električnih trotineta i potrebne dodatne opreme ukupne vrijednosti 4.500 KM izvršena je putem projekta koji finansira Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

"Električne trotinete koristiće zaposleni na Institutu za genetičke resurse, u Službi obezbjeđenja, kao i ostali zaposleni na UNIBL", kazao je Govedarica, koji je i koordinator  ovog nacionalnog projekta realizovanog od strane Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjaluci.

On je podsjetio na to da je vožnja električnih trotineta jedan od najjednostavnijih načina zaštite životne sredine.

"Zamjenom putničkih vozila električnim trotinetima smanjuje se emisija štetnih gasova sa efektom staklene bašte i usporavaju se klimatske promjene", kazao je Govedarica i zahvalio Fondu za zaštitu životne i energetsku efikasnost Republike Srpske koji je podržao ovaj projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije