Banja Luka

Učenici Medicinske škole sakupili paketiće i namirnice

Učenici Medicinske škole sakupili paketiće i namirnice
Foto: Ustupljena fotografija | Učenici Medicinske škole sakupili paketiće i namirnice

BANJALUKA - Učenici banjalučke Medicinske škole uključili su se u humanitarne akcije prikupljanja novogodišnjih paketa, te su zajedno sa profesorima prikupili slatkiše, ali i namirnice za nekoliko gradskih organizacija.

Savjet učenika, sekcija Crvenog krsta, kao i profesori iz ove škole organizovali  su dvije akcije, "Budimo humani" i "Jedan slatkiš - jedno dijete".

Nikolina Milišić, koordinatorka praktične nastave u Medicinskoj školi, ističe da su kroz niz aktivnosti dali svoj doprinos.

"Djeca su po ko zna koji put pokazala da su najveći humanisti. Naša škola se redovno ukuljučuje u humanitarne akcije kako bismo podstakli humanost kod djece i mladih. U duhu praznika  i promovisanja humanosti u novembru i decembru imali smo niz humanitarnih aktivnosti", rekla je Milišićeva.

Kako kaže, akciju "Budimo humani" pokrenulo je Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" u svim osnovnim i srednjim školama, s ciljem da prikupe osnovne životne namirnice i higijenska sredstva.

"I akcija prikupljanja sredstava 'Jedan slatkiš - jedno dijete' je veoma uspješno realizovana. Od prikupljenih slatkiša napravljeno je 98 paketića, koje su učenici uručili Klinici za dječje bolesti, Dječjoj hirurgiji, Dječjoj psihijatriji, Roditeljskoj kući i malim pacijentima Zavoda za rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović'", kazala je Milišićeva.

Ističe da je jedno odjeljenje samoinicijativno prikupilo slatkiše, a  paketiće su poklonili štićenicima Centra "Zaštiti me".

Dodaje da je i kolektiv JU Medicinska škola takođe prikupio određen iznos sredstava i donirao ih Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

"Na ovaj način je škola pokazala da, osim što obrazuje buduće profesionalce u oblasti zdravstava, aktivno radi i na vaspitanju i formiranju mladih humanih aktivista", dodala je Milišićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije