Banja Luka

Učenici OŠ "Branko Radičević" pjesmom se oprostili od voljene pedagogice Milane (VIDEO)

Učenici OŠ "Branko Radičević" pjesmom se oprostili od voljene pedagogice Milane (VIDEO)
Foto: Milan Milaković/Facebook | Učenici OŠ "Branko Radičević" pjesmom se oprostili od voljene pedagogice Milane (VIDEO)

BANJALUKA – Dirljiv video zapis objavljen je na društvenoj mreži Fejsbuk na kome se vide učenici Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci kako u dvorištu ove obrazovne ustanove pjevaju pjesmu "Što te nema" u sjećanje na tragično nastradalu Milanu Koprenu, koja je radila kao pedagogica u ovoj školi.

Kako se može vidjeti na video zapisu, učenici su u petak sa bijelim balonima u rukama, obučeni u bijele majice pjevali pjesmu Alekse Šantića, koju su izvodili mnogobrojni izvođači, a jedna od njih je i Jadranka Stojaković, banjalučka umjetnica.

Uz objavu ovog videa napisano je i sljedeće:

"Da ti srce pukne kada čuješ kako djeca pjevaju i plaču. Milana draga, Gospod da ti podari carstvo nebesko", a u sljedećoj objavi je napisano i da su nakon pjesme učenici pustili bijele balone u nebo, a samo je crveni balon pustio mališan i budući školarac Pavle, za koga su naveli da mu je Milana bila tetka.

Milana Koprena poginula je u aprilu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Rebrovačkom mostu.  Kako su ranije pisale "Nezavisne novine" Milana Koprena ostavila je neizbrisiv trag u životima mnogih generacija, poručili su iz banjalučke OŠ "Branko Radičević" u kojoj je ona dvije decenije predano radila.

Život Milane Koprene u trenu je tragično okončan dok se vraćala sa posla. Za nju svi kažu da je bila pravi profesionalac i odana poslu, a prošle godine bila je dobitnik Svetosavske nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije