Banja Luka

Učenici OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobili toplije učionice

Učenici OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobili toplije učionice
Foto: Velibor Tripić | Učenici OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobili toplije učionice

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u naselju Borik nastavu pohađaju u toplijim učionicama nakon što su na objektu urađeni nova fasada, stolarija i termička izolacija krova.

Sanacija ove obrazovne ustanove je obavljena u okviru Projekta energetske efikasnosti u vrijednosti od oko 1,2 miliona maraka, od čega je grad izdvojio 150.000 KM, a ostalo je obezbijedio UNDP.

Tatjana Vilendečić, direktorica ove škole, rekla je da je posao koji se odnosi na radove završen te da je u toku čišćenje, nakon čega će sve sanirane učionice biti u upotrebi.

"Najvažnije je da je škola dobila sredstva i da su radovi završeni, čime je riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja", istakla je Vilendečićeva.

Prema njenim riječima, u sklopu ovih radova urađena je i LED rasvjeta u učionicama, ali i postavljeni novi radijatori.

"Ostali su nam unutrašnji radovi, poput krečenja, za šta nam treba i dodatno vrijeme, ali i prostor, što nam sa djecom na nastavi trenutno nije moguće", rekla je Vilendečićeva.

Prema njenim riječima, unutrašnji radovi biće izvođeni parcijalno.

"Prvo ćemo se bazirati na salu, kako bismo nju okrečili i sredili, zatim na hodnike kako ne bismo remetili nastavu", objasnila je Vilendečićeva.

Dodala je da će poslije završetka tih radova sanirati jednu po jednu učionicu.

"Za završetak ovih radova potrebno je vremena, jer je škola velika. Njena je površina 5.400 kvadratnih metara, a svaka učionica ima 80 kvadrata", rekla je Vilendečićeva.

Učenici koje smo zatekli u jednoj od renoviranih učionica nisu krili oduševljenje zbog sanacije škole. Rekli su da im je drago što su konačno ušli u učionice koje su dobile novo ruho.

Djeca zbog sanacije škole nisu mogla ići u produženi boravak. Sada je ponovo počeo s radom, a Vilendečićeva je kazala da se, iako je za boravak prijavljeno 130, u školi pojavilo samo 31 dijete.

"Nakon pritiska za produženi boravak, od njih 130, koliko je prijavljeno, u školu je prvi dan došlo 31 dijete. Toliko o priči da ne radi produženi boravak, ali ipak, sačekaćemo još koji dan da vidimo da li će se ovaj broj povećati", rekla je Vilendečićeva.

Prema njenim riječima, ovu školu trenutno pohađa 675 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije