Banja Luka

Udruženje "4+" počelo prikupljati paketiće za mališane

Udruženje "4+" počelo prikupljati paketiće za mališane
Foto: Facebook | Udruženje "4+" počelo prikupljati paketiće za mališane

​BANJALUKA - U susret praznicima, Udruženje sa četvoro i više djece "4+" Banjaluka 14. put za redom organizuje humanitarnu akciju prikupljanja paketića za mališane, a ove godine im je cilj da prikupe bar 1.000 paketića.

Kako bi obradovali mališane za Svetog Nikolu i Novu godinu, pozvali su sve zaintresovane građane da im se pridruže.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja "4+", rekao je za "Nezavisne" da je i ove godine žele da pomognu što većem broju djece.

"Od kada postoji naše udruženje, svake godine uspješno obezbjedimo paketiće za djecu iz naših porodica", kazao je Radovanović. Istakao je da  im je ove godine potrebno da prikupe 1.000 paketića, jer njihovo udruženje broji 800 porodica. 

"Svake godine prikupimo i više paketića nego što planiramo, ali to nikad nije višak, jer mi te paketiće podijelimo drugim udruženjima, kao i samohranim majkama", kazao je Radovanić.

Prema njegovim riječima, i kada ostane višak paketića nakon Nove godine, oni se podijele za Božić.

"Imamo veliki broj porodica na Bronzanom Majdanu, koje nisu u mogućnost da nam dođu, tako da mi odemo kod njih i obradujumo ih paketićima zajedno sa Svetim Nikolom i Djeda Mrazom ", kazao je Radovanović.

Kako kaže, ne pomažu samo svojim članovima, nego i svima kojima je    pomoć potrebna.

"Nikad ne odbijamo da pružimo pomoć i porodicama sa jednim djetetom ako su u teškoj situaciji, jer smatram da treba jedni drugima da pomažemo", kazao je Radovanović.

Dodao je da akcija traje do Nikoljdana, odnosno do Nove godine, te da se svi zaintresovani građani mogu javiti na brojeve telefona 051/304-333 i 066/855-307, kao i da mogu lično da donesu paketiće, ili sadržaj za paketiće u prostorije Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije