Banja Luka

Udruženje "Iskra": Nakon bolesti kamp na Tari kao dašak radosti

Udruženje "Iskra": Nakon bolesti kamp na Tari kao dašak radosti
Foto: N.N. | Udruženje "Iskra": Nakon bolesti kamp na Tari kao dašak radosti

I ove godine je, i to po sedmi put, održan "Ljetnji rehabilitacioni kamp Tara" za djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove porodice, koji organizuje Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

Kamp je trajao od 23. do 29. jula, a na njemu je bilo 60 učesnika, koji su učestvovali u raznim aktivnostima, rekreativnim radionicama za djecu i roditelje, kao i sportskim i zabavnim aktivnostima, izletima...
 
"Na kampu je bilo 34 djece. Osim djece koja su izliječena, tu su bila i njihova braća i sestre. Ovaj kamp je veoma bitan za njih, i svake godine mu se raduju", kažu iz "Iskre" za "Nezavisne".
 
Dodaju da je cilj ovog projekta udruživanje djece oboljele i liječene od malignih bolesti i njihovih porodica, kako bi se oni na najbolji način mogli nositi sa bolešću te vratiti osjećaj samopouzdanja i pripadnost društvenoj zajednici.
 
"S obzirom na to da je liječenje malignih bolesti dugotrajan proces, tokom ovog perioda djeca su odvojena od vršnjaka, suočavaju se sa strahom i boli i zbog toga je ova rehabilitacija veoma važna", kazali su iz "Iskre".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije