Banja Luka

Petković: Licima sa invaliditetom omogućiti da iskoriste potencijale

Petković: Licima sa invaliditetom omogućiti da iskoriste potencijale
Foto: Srna | Petković: Licima sa invaliditetom omogućiti da iskoriste sve svoje potencijale

BANJALUKA - Gradski odbor Ujedinjene Srpske Banjaluka usvojio je na večerašnjoj sjednici Program izjednačavanja mogućnosti lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj koji predviđa da budu politički aktivna i uključena u rad političkih stranaka.

"Predložićemo da ovakav dokument usvoje i druge političke partije, jer nam je dužnost da ovoj kategoriji stanovništva omogućimo da iskoriste sve svoje potencijale", rekao je Srni predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka Milan Petković.

On je naveo da je na sjednici usvojen izvještaj o radu Odbora, kao i tromjesečni plan rada i aktivnosti i izrazio zadovoljstvo jer su svi članovi stranke pokazali volju da daju doprinos dobrim izbornim rezultatima.

"Veoma ozbiljno ulazimo u pripreme za predstojeće lokalne izbore, te imamo razvijenu stranačku infrastrukturu, kao i formirane sve rejonske odbore u Banjaluci", rekao je Petković.

Član Ujedinjene Srpske Dušica Lipovac istakla je značaj usvajanja Programa izjednačavanja mogućnosti lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj koji je obuhvatio sedam prava ovih lica, među kojima su i pravo na obrazovanje i kulturu, pravo na rad, pravo na javni i politički život.

"Neophodno je osobe sa invaliditetom uključiti u politički život, da bi doprinijele rješavanju problema i prevazilaženju prepreka sa kojima se svakodnevno susreću", rekla je Lipovčeva, koja je lice sa invaliditetom.

Ona je istakla da su lica sa invaliditetom i te kako zainteresovana da se uključe u politički život, naročito tamo gdje se donose odluke.

"Veoma smo zadovoljni što je Ujedinjena Srpska u svoj rad uključila i osobe sa invaliditetom", rekla je Lipovčeva i dodala da ova partija treba da bude primjer i drugim strankama da obrate pažnju na ovu kategoriju stanovništva.

Sjednici je prisustvovala i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Natalija Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije