Banja Luka

Ujedinjena Srpska traži odluku za pomoć banjalučkim medicinarima i porodiljama

Ujedinjena Srpska traži odluku za pomoć banjalučkim medicinarima i porodiljama
Foto: Dražan Pozderović | Ujedinjena Srpska traži odluku za pomoć banjalučkim medicinarima i porodiljama

BANJALUKA - Klub odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka predao je urgenciju Ustavnom sudu RS kako bi se donijela odluka po zahtjevu gradonačelnika Draška Stanivukovića za ocjenu ustavnosti na amandmane na budžet grada vezano za zdravstvene radnike i porodilje.

Podsjećamo, ovi amandmani su vezani za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 500 KM za sve zdravstvene radnike i porodilje na području grada, za šta je predviđeno oko 3,7 miliona KM iz budžeta grada.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada, rekao je novinarima da smatra da je blagovremeno odlučivanje po ovom pitanju neophodno jer donošenje navedene odluke utiče na oko 7.000 građana koji su obuhvaćeni ovom podrškom.

"Podsjećam da je 15. aprila usvojen budžet grada s ovim amandmanima. Evo, prošlo je više od tri mjeseca od tada a još se nije počelo s isplatama zdravstvenim radnicima i porodiljama. Ovo je veoma značajno za njih i očekujem da se Ustavni sud RS oglasi i donese napokon rješenje o urgenciji gradonačelnika Draška Stanivukovića. Mislim da je Stanivuković jedina osoba koja koči ovako važno pitanje i pomoć zdravstvenim radnicima i porodiljama sa područja grada", istakao je Stanić.

S druge strane, Stanivuković je za "Nezavisne" istakao da je važno da se o tom pitanju odluči, da se zna u kojem pravcu da se dalje ide.

"Mi smatramo da su ovi amandmani neustavni te da jedna lokalna zajednica ne treba davati pomoć ustanovama koje su u republičkoj nadležnosti. Razmatramo dodatnu podršku Domu zdravlja jer smo mi njen osnivač, a o UKC RS i pomoći njihovim radnicima treba da razmišljaju republičke institucije", naglasio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije