Banja Luka

Uklanjanje zmija sa javnih površina besplatno, sa privatnih i do 150 KM

Uklanjanje zmija sa javnih površina besplatno, sa privatnih i do 150 KM
Foto: Arhiva | Uklanjanje zmija sa javnih površina besplatno, sa privatnih i do 150 KM

BANJALUKA - Po pozivu građana Banjaluke uklanjanje zmija i stršljenova sa javnih površina i ove godine obavlja preduzeće "Eko-bel", i to besplatno. Sa druge strane, uklanjanje zmija sa privatnih površina košta i do 150 KM.

Potvrdila je ovo za "Nezavisne" Nevena Kostić, ekolog u "Eko-belu", koja je istakla da sa gradom imaju ugovor u slučaju da se zmije nalaze u školskim dvorištima, vrtićima, parkovima i na drugim javnim površinama.

"U tom slučaju grad snosi troškove. Neophodno je kontaktirati Civilnu zaštitu, nakon čega oni nama šalju nalog za izlazak na teren", rekla je Kostićeva.

Kako kaže, u slučaju da građani zovu za privatno dvorište, tada sami snose troškove.

"Cijena fizičkog uklanjanja zmija košta do 150 KM po izlasku", kaže Kostićeva.

Iz Odjeljenje za društvene djelatnosti za "Nezavisne" navode da ove godine nisu zaprimili prijave građana o pojavi i uklanjanju zmija.

"Odsjek za civilnu zaštitu ima obezbijeđena sredstva za ove namjene i grad je proveo proceduru javne nabavke te će se na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg izvođača zaključiti ugovor sa 'Eko-belom' za uklanjanje zmija i stršljenova. Ukoliko je ugrožena bezbjednost građana, na poziv građana ili zaposlenih u Gradskoj upravi, radnici 'Eko-bela' odmah po pozivu izlaze na teren i uklanjaju potencijalnu opasnost", rekli su iz pomenutog odjeljenja.

Kostićeva dodaje da ih u slučaju uklanjanja zmija građani mogu svakodnevno pozvati putem broja: 051/508-555.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije