Banja Luka

Uklonjeni autobus i kamioni ispred "Čajavec alatnice"

Uklonjeni autobus i kamioni ispred "Čajavec alatnice"
Foto: N.N. | Uklonjeni autobus i kamioni ispred "Čajavec alatnice"
Anja Matarugić

BANJALUKA - Autobus i kamioni koji su bili parkirani na ulazu u zatvorenu auto-praonicu u krugu nekadašnjeg "Čajavca" i time sprečavali ulazak radnika u "Čajavec alatnicu" su uklonjeni.

U Gradskoj upravi su saopštili da je gradska inspekcija izašla na teren povodom informacije da je radnicima u "Čajavec alatnici" blokiran pristup u ovu firmu autobusom i kamionima.

"U konkretnom slučaju radi se o uzurpaciji i ometanju privatnog posjeda te Odjeljenje za inspekcijske poslove nije nadležno i nema osnova za preduzimanje upravnih mjera. Sve navedeno je u nadležnosti MUP-a RS i može biti predmet eventualne tužbe pred Osnovnim sudom za ometanje posjeda", naveli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Dodali su da su prilikom obilaska terena utvrdili da su kamioni i autobus uklonjeni s ove lokacije.

Dragana Garača, direktorica "Čajavec servisa i prometa", za "Nezavisne" je potvrdila da su autobus i kamioni uklonjeni.

"Urodile su plodom intervencija policije i naša prijava policiji da lica neovlašteno zauzimaju saobraćajnicu i vrše pritisak na one koji ovdje rade", kazala je Garača.

Dodala je da ne znaju šta slijedi dalje, ali da je evidentno da je sada sve u rukama policije.

"Nadam se da će policijski organi u skladu sa svojim ovlaštenjima preuzeti sve neophodne radnje za zaštitu radnika", zaključila je Garača.

Nebojša Malinović kazao je da se obratio policiji zbog navoda Garače da je on jedno od odgovornih lica koja su blokirala pristup "Čajavec alatnici" i "Čajavec korporejšnu".

"Policija je utvrdila ko su odgovorna lica za ovu blokadu. Ja nemam ništa s tim", kazao je Malinović.

Dosad "Nezavisne" nisu dobile odgovor iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, krajem januara Urbanističko-građevinska inspekcija izvršila je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike "Čajavec" jer objekat nema upotrebnu dozvolu.

Vezana vijest: Autobusom blokiran pristup radnicima u "Čajavec alatnice"

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije