Banja Luka

Pratite nas na Google news

Ulica despota Stefana: Počela gradnja pristupnog puta

Ulica despota Stefana: Počela gradnja pristupnog puta
Foto: N.N. | Ulica despota Stefana: Počela gradnja pristupnog puta
Nemanja Vukojević

U Ulici despota Stefana Lazarevića danas je počela izgradnja pristupne saobraćajnice za više stambenih zgrada, s ciljem da se riješi višegodišnji problem s nedostajućom komunalnom infrastrukturom.

Zbog bankrota investitora, koji je sagradio ovo naselje, koje administrativno pripada Lazarevu, mještani nisu imali ni pristupni put ni kanalizaciju.

Prošle godine sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena im je kanalizacija, a juče je počela izgradnja pristupnog puta, parkinga i javne rasvjete, vrijedna oko 245.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je juče obišao gradilište, kazao je da su stanari ovih zgrada, ne svojom krivicom, bili u velikim problemima - bez kanalizacije, pristupnog puta pa čak i potrebnih dozvola.

"Želimo da ovdje, bez obzira na sve poteškoće, riješimo probleme stanara ovih zgrada i poboljšamo uslove života u ovom naselju", istakao je Radojičić.

Dodao je da je Gradska uprava u prethodne dvije godine izgradila najveći dio potrebne kanalizacije za ovo naselje, te da se opremanje komunalnom infrastrukturom nastavlja izgradnjom pristupnog puta. Osim puta, biće izgrađena i 42 parking mjesta, pripadajuća oborinska kanalizacija, kao i javna rasvjeta.

Stanar Koviljko Katić zahvalio je gradskoj administraciji na pomoći u rješavanju problema ovog naselja.

"Zbog propasti investitora, koji nije obezbijedio potrebnu infrastrukturu, uslovi za život bili su jako teški, jer nismo imali priključenu vodu i struju, a umjesto kanalizacije koristili smo septičke jame, koje smo morali često da čistimo", rekao je Katić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije