Banja Luka

Ulice i igrališta vape za korpama u više banjalučkih naselja

Ulice i igrališta vape za korpama u više banjalučkih naselja
Foto: Ilustracija | Ulice i igrališta vape za korpama u više banjalučkih naselja

BANJALUKA - Sa problemom nedostatka korpi za smeće suočava se veliki broj naselja, a predstavnici savjeta mjesnih zajednica apeluju na nadležne da ih postave na prometnim ulicama, jer građani smeće bacaju gdje stignu.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 1, kaže da u ovom naselju nema dovoljno korpi, posebno na šetalištima i dječjim igralištima.

"Te lokacije bi trebalo opremiti korpama, jer ljudi nemaju gdje odložiti smeće i onda ga samo bace na ulicu ili ostave na igralištu. Postavljanjem više korpi Obilićevo bi bilo urednije, a s tim i grad", rekao je Gačić.

Da ovaj problem ima i naselje Rosulje, potvrdio je mještanin Željko Gagula, koji kaže da korpi nedostaje u prometnim ulicama kojima se kreće mnogo ljudi, kao što su Kralja Petra II i Ivana Gorana Kovačića.

Žarko Berić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 2, rekao je da su tražili postavljanje korpi u Bulevaru Milutina Milankovića, jer je to mjesto mještanima postalo jedno od omiljenih za večernju šetnju i rekreaciju.

"Mi smo podnosili zahtjev za postavljanje korpi, ne znam u kojoj je to fazi", rekao je Berić.

Ranije su u Gradskoj upravi rekli da će građani u Bulevaru Milutina Milankovića tokom jula dobiti još tri korpe za otpatke, međutim, kako tvrdi Berić, to se još nije desilo.

Nikola Duvnjak, predsjednik Savjeta MZ Borik 1, rekao je da Borik ima dovoljno korpi, ali u posljednje vrijeme je primijećeno da one nestaju.

"Inače, imamo dovoljno korpi za smeće, ali nije na odmet da ih ima još, jer je povećan i broj turista u gradu. Korpi nikada nema dosta", rekao je Duvnjak.

Jedno od rijetkih naselja koje nema problem sa korpama je Nova varoš, kako nam je rekao Manojlo Zrnić, predsjednik Savjeta MZ.

"Ovo naselje ima dovoljno korpi i kontejnera, ali naš najveći problem je sa dovoženjem otpada iz drugih MZ i odlaganjem pored kontejnera. Komunalna policija radi na tome, ali se taj otpad uvijek pojavljuje", rekao je Zrnić.

Milan Plavšić, tehnički direktor "Čistoće", rekao je ranije da je ovo preduzeće zaduženo samo za pražnjenje tih korpi, dok grad nabavlja i postavlja svu komunalnu opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije