Banja Luka

Ulovite toteme u banjalučkom parku

Ulovite toteme u banjalučkom parku
Foto: N.N. | Ulovite toteme u banjalučkom parku

BANJALUKA - Park "Mladen Stojanović" od subote postaće mjesto prave avanture za sve građane, posebno djecu, koja će moći da uživaju u besplatnoj avanturističkoj virtuelnoj igrici "Totem time".

Upravo zbog te igrice najveći park u gradu postaće wi-fi zona u kojoj će svi zainteresovani besplatno moći skinuti aplikaciju "Totem time", putem koje će u parku tragati za totemima i na taj način saznati zanimljive činjenice o gradu.

Planirano je da se površina za igru svede na umanjeni plan grada, koji bi virtuelno bio postavljen na površini parka "Mladen Stojanović". Kretanjem po parku, korisnik aplikacije se kreće kroz "umanjenu" površinu grada, a igrica će da funkcioniše po principu skaliranja znanja i imaće devet kontrolnih tačaka.

Prve tri kontrolne tačke će biti informativnog karaktera, dok će naredne tri tačke imati tekst i ponuđene odgovore, a tek klikom na tačan odgovor korisnici će moći preći na sljedeći dio igrice. Posljednja pitanja će biti sastavljena tako da se od korisnika zahtijeva ispisivanje tačnog odgovora.

Kroz realizaciju projekta "Totem - Banjaluka" biće omogućeno upoznavanje učenika osnovnih škola sa zanimljivim materijalnim i nematerijalnim nasljeđem, prirodnim znamenitostima, činjenicama i legendama u gradu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije