Banja Luka

Pratite nas na Google news

Umrežavanje banjalučkih mjesnih zajednica u punom jeku

Umrežavanje banjalučkih mjesnih zajednica u punom jeku
Foto: N.N. | Umrežavanje banjalučkih mjesnih zajednica u punom jeku
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Umrežavanje mjesnih zajednica, kako bi većina njih dobila računarsku opremu i internet, u punom je jeku, a Strategijom razvoja grada Banjaluka od 2019. do 2022. godine predviđeno je da grad sprovodi neophodne aktivnosti na njihovom umrežavanju.

U tom smislu, sproveden je postupak javne nabavke za određene mjesne zajednice u gradu.

U okviru uređenja prostora mjesnih zajednica, između ostalog, pribavljena je i računarska oprema za mjesne zajednice Centar 1, Centar 2 te Krupa na Vrbasu, koja je opremu dobila 2018. godine, zatim Nova varoš, Drakulić, Mišin Han, Srpske toplice, Kola, Bronzani Majdan, Kmećani i Šimići.

"Vrijednost nabavljene opreme je oko 27.500 KM, a nabavka računarske opreme planirana je i za mjesnu zajednicu Krmine", rekao je za "Nezavisne" Ljubiša Sladojević, Šef Odsjeka za poslove pisarnice Gradske uprave i prijemne kancelarije uslužnih centara.

Prema njegovim riječima, grad je sproveo postupak javne nabavke i trenutno se očekuje zaključenje ugovora i realizacija posla kojim bi se omogućio pristup internetu za 15 mjesnih zajednica, čija vrijednost je 6.000 KM.

"Ovo je početak procesa umrežavanja mjesnih zajednica koji ima za cilj da omogući lakšu komunikaciju građana sa Gradskom upravom te brže i efikasnije rješavanje njihovih svakodnevnih problema u najširem smislu", istakao je Sladojević.

Internet će dobiti Borik, Gornja Piskavica, Kola, Krupa na Vrbasu, Lazarevo 1, Lauš 2, Nova varoš, Obilićevo 1, Paprikovac, Rosulje, Saračica, Starčevica, Centar 1, Česma i Šargovac.

Sanja Pavlović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu, rekla je ranije da bi umrežavanje mjesnih zajednica olakšalo posao i Gradskoj upravi, ali i mjesnim zajednicama.

"Trenutno se mnogo vremena gubi na fizičko donošenje dokumenata u zgradu Gradske uprave, a sigurno je da bi se neki izvještaji i dopisi mogli poslati mejlom. Gradske službe će uvođenjem interneta brže dobijati zahtjeve sa terena i moći će brže i reagovati", istakla je nedavno Pavlovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije