Banja Luka

UniCredit banka donirala dječije igralište za mališane Obilićeva

UniCredit banka donirala dječije igralište za mališane Obilićeva
Foto: N.N. | UniCredit banka donirala dječije igralište za mališane Obilićeva

BANJALUKA - Veliki broj mališana pohrlio je u petak na igralište koje je otvoreno na plaži kod Zelenog mosta u Obilićevu, a ni niske temperature nisu ih spriječile da isprobaju nove ljuljaške, klackalice i druge sadržaje.

Radost djeci donijela je UniCredit banka Banjaluka, koja je donirala igralište površine oko 2.280 metara kvadratnih pod nazivom "Igra bez granica".

Igralište su otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i Gordan Pehar, direktor UniCredit banke Banjaluka, a projekat je realizovan u sklopu akcije koju grad sprovodi sa društveno odgovornim kompanijama. Ovo je deveto igralište koje je otvoreno u okviru te akcije.

UniCredit banka Banjaluka uručila je i donaciju od 1.000 KM Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje koja će biti iskorištena za opremanje vrtića "Marija Mažar".

"Igralište je napravljeno na tradicionalnom mjestu na kojem Banjalučani u velikom broju borave ljeti, na plaži Abacija. Vjerujem da će i djeca i njihovi roditelji biti jako zadovoljni", rekao Radojičić i dodao  da će akcija biti nastavljena i u idućoj godini jer su u toku razgovori sa novim donatorima.

Pehar je rekao da je nakon jednomjesečne gradnje osvanulo novo igralište.

"Kroz forme i oblike omogućili smo djeci sa različitim potrebama da imaju jednak pristup igralištu i na taj način, poštujući visoke standarde inkluzivnosti, osigurali bezgranično zadovoljstvo i igru na ovom prostoru", kazao je  Pehar i dodao da su  za ovu investiciju izdvojili oko 50.000 KM.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, istakla je da će donacija biti iskorištena na najbolji način.

Među prvim mališanima koji su uživali u novim spravama za igru bila je petogodišnja Lara, koja nije krila sreću zbog otvaranja igrališta. 

"Svaki dan ću sa drugarima dolaziti da se igram na igralištu", rekla je ona.

Ni šestogodišnja Tara nije skrivala da joj se novo igrališta jako sviđa.

Igralište je planirano za djecu od dvije do 12 godina i sadrži igračake koje, između ostalog, služe za razvijanje snage, fleksibilnosti i motorike, savladavanje straha od visine, a istovremeno pružaju zabavu i rekreaciju. Pojedine sprave za igru prilagođene su djeci sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije