Banja Luka

Pratite nas na Google news

Uoči finala: Predstavljen program Banjaluke za EPK 2024.

Uoči finala: Predstavljen program Banjaluke za EPK 2024.
Foto: N.N. | Uoči finala: Predstavljen program Banje Luke za EPK 2024.
N.N.

Uoči finala: Predstavljen program Banje Luke za EPK 2024.

Finalna forma banjalučke aplikacije, koja predstavlja program razvoja kulture u Banjaluci, danas je predstavljena članovima Savjeta za kandidaturu, koju čine ugledni kulturni radnici i predstavnici relevatnih institucija.

Marko Bilbija, šef Tima za kandidaturu Banjaluke, istakao je da, kako se finale približava, aktivnosti na kandidaturi veoma intenzivne i napomenuo da u Banjaluku, u okviru ovog procesa, 11. septembra dolaze i eksperti za kulturu iz Evropske komisije, koji će odlučvati o tome koji će se grad okititi prestižnom titulom.

Oni će se na licu mjesta detaljno upoznati sa stanjem na terenu te upoznati nosioce projekta – rekao je Bilbija i dodao da će završna prezentacija banjalučke kandidature biti održana 24. septembra u Briselu, te da će Evropska komisija dan kasnije, 25. septembra, odlučiti ko će od tri gradova finalista – Banjaluke, Mostara i norveškog Boda biti izabran za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, u kategoriji zemalja izvan EU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije