Banja Luka

Uručena prva rješenja o stipendijama najboljim studentima

Uručena prva rješenja o stipendijama najboljim studentima
Foto: Grad Banjaluka | Uručena prva rješenja o stipendijama najboljim studentima

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o dodjeli stipendija studentima sa područja grada.

On je naveo da Grad za ovu namjenu izdvaja 1,6 miliona KM – za srednjoškolce i studente, te da je to izuzetno značajan iznos iz budžeta i da nemaju namjeru da ga smanjuju u narednom periodu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Želimo racionalno da gledamo i da sve budžetske stavke koje su važne i prioritetne povećamo. Danas dodjeljujemo rješenja našim studentima, koji su najbolji među najboljima. To su studenti koji su se odlučili za deficitarna zanimanja, te oni koji su ostvarili pravo na stipendije prema socijalnom statusu i prema uspjehu", rekao je Stanivuković.

Student treće godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Tijana Mitrović je u ime studenata zahvalila gradskim vlastima, ističući da je svaki vid novčane pomoći za studente od velikog značaja.

"Ponosna sam na svoj grad, što uvijek nađe način i podstiče nas, mlade ljude na što veći uspjeh", rekla je ona.

Ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Danijela Kajkut zahvalila je svim studentima koji su nesebično svoje znanje dijelili i bili dio besplatne instruktivne nastave koja se odvija u Domu omladine.

Ona je napomenula da je za samo tri mjeseca kroz Dom omladine prošlo oko 90 učenika osnovnih i srednjih škola kojima je bila potrebna instruktivna nastava, a rezultati su vidljivi.

Iz Gradske uprave podsjećaju da se gradske stipendije dodjeljuju po tri osnova - po osnovu socijalnog statusa i po osnovu uspjeha za studente dodjeljuje se u iznosu od po 130 KM, dok za deficitarna zanimanja taj iznos je 250 KM.

Od ukupno 396 zaprimljenih zahtjeva pozitivno je riješeno 340, i to po osnovu uspjeha 104 zahtjeva, za deficitarna zanimanja 21 i prema socijalnom statusu 215 zahtjeva studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije