Banja Luka

Uručena računarska oprema za šest mjesnih zajednica

Uručena računarska oprema za šest mjesnih zajednica
Foto: N.N. | Uručena računarska oprema za šest mjesnih zajednica

BANJALUKA - Računarsku opremu za šest mjesnih zajednica uručili su danas u Gradskoj upravi predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), koje su uključene u projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je uručenje jedna stepenica u sprovođenju projekta, a da u najkraćem roku slijedi sprovođenje šest krupnih projekata.

"To su projekti po izboru savjeta mjesnih zajednica, koje su oni delegirali nakon javnih zborova i građanske komunikacije, a koji će, poslije realizacije, i te kako biti vidljivi po mjesnim zajednicama. Projekte finansira UNDP u iznosu od oko 100.000 KM i grad sufinansira sa 65.000 KM", objasnio je Radojičić.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, kazao je da se značaj ovog projekta ogleda u tome što su uz finansijsku podršku mogli da riješe jedan od prioriteta te mjesne zajednice, a to je izgradnja sportske balon hale.

Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, kaže da su se na zboru u toj MZ usaglasili da se sredstva usmjere na sanaciju mokrih čvorova u školi, kao centralnog mjesta gdje se sva djeca okupljaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije