Banja Luka

Uručena rješenja o sufinansiranju: Za 58 klubova 860.000 KM

Uručena rješenja o sufinansiranju: Za 58 klubova 860.000 KM
Foto: N.N. | Uručena rješenja o sufinansiranju: Za 58 klubova 860.000 KM

BANJALUKA - Rješenja o sufinansiranju programskih aktivnosti sportskih klubova po osnovnom programu Programa razvoja sporta grada dobilo je danas 58 klubova.

Dodjela rješenja nije protekla bez polemike o tome da li je prilikom odabira klubova zloupotrebljavan položaj, kako tvrde odbornici Kluba Sloboda, koji su najavili pokretanje krivične prijave protiv Dragana Banjca, načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, i Dejana Travara, koordinatora za sport i omladinu u Gradskoj upravi, zbog, kako su rekli, zloupotrebe položaja.

Banjac je rekao da nema nikakvih informacija o tome te da smatra da su samo u Klubu Sloboda nezadovoljni ovakvom odlukom.

Sufinansiranje aktivnosti definisano je jednogodišnjim programom, a sredstva se dodjeljuju na osnovu novih kriterijuma i bodovnika, gdje se u prvi plan stavljaju rezultati i rad sportskih organizacija.

"Želimo da proces dodjele sredstava bude javan i da čujemo šta sportske organizacije misle, te njihove sugestije i kritike", rekao je Banjac i dodao da će grad izdvojiti 860.000 KM iz budžeta.

Igor Radojičić, gradonačelnik, rekao je da je zadovoljan onim što je urađeno u ovom domenu.

"Nastojali smo da budemo maksimalno objektivni i da raspodjela ne zavisi od toga ko je na kojoj funkciji u klubu, već isključio na osnovu rezultata i rada klubova", naglasio je Radojičić i dodao da grad intenzivno radi i na poboljšanju sportske infrastrukture.

Vladimir Branković, direktor Rukometnog kluba Borac M:tel, zahvalio je Gradskoj upravi na podršci, koja traje već godinama.

Kajakaš Darko Savić rekao je da sportistima i klubovima mnogo znači što iza njih stoje gradonačelnik i Gradska uprava te da je stvorena pozitivna atmosfera među klubovima i sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije