Banja Luka

Pratite nas na Google news

Uručene besplatne karte za "Bl-bajk", u pripremi i novi terminal

Uručene besplatne karte za "Bl-bajk", u pripremi i novi terminal
Foto: N.N. | Uručene besplatne karte za "Bl-bajk", u pripremi i novi terminal
Srna

BANJALUKA - U aprilu će ponovo biti dostupan sistem za iznajmljivanje javnih bicikala "Bl-bajk", i to proširen još jednim terminalom, rekao je šef banjalučkog Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović koji je danas za nekoliko građana uručio besplatne godišnje karte za ovaj sistem.

Davidović je rekao da će tokom ove sedmice biti rapisana javna nabavka za proširenje sistema koje podrazumijeva postavljanje novog terminala za iznajmljivanje i određenog broja bicikala, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

"U opciji su dvije lokacije - u naselju Obilićevo na ukrštanju Ulice cara Lazara sa dijelom Istočnog tranzita ili u naselju Rosulje na ukrštanju ulica Trive Amelice i kralja Petra Drugog", rekao je Davidović.

On je naglasio da za korištenje javnih bicikala postoji veliko interesovanje, što pokazuju zahtjevi iz skoro svih gradskih mjesnih zajednica koje su tražile da u njihovom naselju bude postavljen terminal.

Davidović je danas uručio besplatne godišnje karte za "Bl-bajk" za nekoliko građana koji su kao članovi "Viber" zajednice grada Banjaluka dobitnici godišnje članirane za iznajmljivanje javnih bicikala.

Danijela Jokić, jedan od 20 dobitnika godišnje članarine, istakla je da će joj ova pretplata dobro doći jer često koristi bicikl kao prevozno sredstvo.

Ona je pozdravila uvođenje ovog sistema i razvoj biciklističkog saobraćaja u Banjaluci.

Svi dobitnici godišnje pretplate za "Bl-bajk" koji danas nisu preuzeli svoju kartu mogu to učiniti do 15. marta u prostorijama gradskog Odsjeka za saobraćaj.

Sistem "Bajk šering" je prije zimske pauze imao više od 1.000 korisnika, a registrovano je oko 11.000 iznajmljivanja za osam mjeseci korištenja.

Bicikli se mogu iznajmiti na nekoliko lokacija u centru grada - u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Vodenom parku "Akvana", u Parku Mladen Stojanović i u Ulici Majke Jugovića, kod Studentskog centra "Nikola Tesla".

Banjaluka se uvođenjem automatskog iznajmljivanja javnih bicikala pridružila mreži evropskih gradova koji već godinama sa uspjehom praktikuju sistem "Bajk šering".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije