Banja Luka

Uručeni ključeva grada Banjaluka: Isidora Sekulić nova gradonačelnica

Uručeni ključeva grada Banjaluka: Isidora Sekulić nova gradonačelnica
Foto: Velibor Tripić | Uručeni ključeva grada Banjaluka: Isidora Sekulić nova gradonačelnica

Simbolično uručenje ključeva grada povodom „Nedjelje djeteta“ održano je u Gradskoj upravi, te je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio iste najmlađim Banjalučanima koji će tokom ove sedmice upravljati gradom.

Naime, ključeve grada preuzeli su Isidora Sekulić i  Tibor Dragišić, učenici trećeg razreda Osnovne škole Branko Ćopić, a ovom događaju prisustvovalo je još mnogo mališana.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je istakao da je srećan  što već tradicionalno prve sedmice oktobra obilježava nedjelju djeteta.

"Ovo je samo simbolično, jer svaki dan i svaka nedjelja su nedjelja djeteta, a to govore i naši rezultati kao što su: besplatne knjige, izgradnja vrtića, škola, dječijih igrališta", kazao je on, te dodao da se mnogo toga radi za naše najmlađe.

"Djeca su naš motiv, i kada provedete neko vrijeme sa djecom dodatno se okrijepite i znate zbog čega sve ovo radite", rekao je Stanivuković. Dodao je da gradska administracija mnogo toga radi za svu dječicu, a sve kako bi imali lijepo i srećno djetinjstvo.

Simbolično, ključevi grada dodjeljeni su Isidori, te joj je Stanivuković ovom prilikom čestitao. 

"Uvjeren sam da će ovih sedam dana na pametan i mudar način nova gradonačelnica voditi svoju Banjaluku", kazao je Stanivuković, te je dodao da radni dan gradonacelnika traje 18 časova, pa je potreban je i zamjenik gradonačelnice.

"Tibor će biti zamjenik i oni će grad voditi zajedničkim snagama", pojasnio je on.

Isidora Sekulić, učenica trećeg razreda OŠ Branko Ćopić i nova gradonačelnica kazala je da se nada da ću biti dobra gradonačelnica, ali je najvažnije da su djeca srećna i voljena od svojih roditelja.

Tibor Dragišić, učenik trećeg razreda OŠ Branko Ćopić i zamjenik gradonačelnika, istakao je da je Nedjelja djeteta posebna za svako dijete jer u toj nedjelji djeca trebaju imati posebna prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije