Banja Luka

Uskoro dva kružna toka u naseljima Rosulje i Obilićevo

Uskoro dva kružna toka u naseljima Rosulje i Obilićevo
Foto: Grad Banjaluka | Uskoro dva kružna toka u naseljima Rosulje i Obilićevo

BANJALUKA - Na proljeće bi trebalo da počne izgradnja dvije manje, montažne kružne raskrsnice u banjalučkim naseljima Rosulje i Obilićevo, čija je ukupna procijenjena vrijednost 70.000 KM, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U saopštenju je navedeno da je ovih dana raspisana javna nabavka za izvođača radova na izgradnji dva nova manja kružna toka koji će se u naselju Rosulje nalaziti na ukrštanju ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, gdje se nalazila banjalučka "Mljekara", a u naselju Obilićevo na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve rekli su Srni da će kod "Mljekare" prvo biti ugrađen novi asfaltni sloj, jer je postojeći oštećen.

"Saobraćajni tok iz smjera zgrade Vlade Republike Srpske sa uklapajući ivičnjacima biće odvojen prije ulaska u samu kružnu raskrsnicu, a kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku", naveli su iz ovog odjeljenja.

Prema njihovim podacima, kružni tok u naselju Obilićevo imaće važnu funkciju u saobraćajnoj mreži grada budući da se ovih dana očekuje i nastavak izgradnje istočnog tranzita do stadiona Fudbalskog kluba "Naprijed".

"To će sa završetkom izgradnje novog mosta na lokaciji Zelenog mosta generisati značajan saobraćaj, te se očekuje da riješi ukrštanje saobraćajnih tokova na istočnom tranzitu i onih koji dolaze iz smjera Gradskog mosta, kao i lokalnih saobraćajnih tokova unutar samog naselja", rekli su u resornom odjeljenju.

Iz ovog odjeljenja su istakli da će kružni tok u naselju Obilićevo, za razliku od onog kod "Mljekare", imati dvije saobraćajne trake, a u okviru ove raskrsnice posebna pažnja biće posvećena uklapanju biciklističkih traka i staza.

Predstavnici banjalučke Gradske uprave i preduzeća "Putevi Republike Srpske" potpisaće sljedeće sedmice sporazume o izgradnji još tri nova kružna toka i to kod "Lesnine", zatim na ukrštanju Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, dok je treći planiran na ukrštanju ulica Branka Popovića i Puta srpskih branilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije