Banja Luka

Uskoro gradnja MZ i policijske stanice na Laušu

Uskoro gradnja MZ i policijske stanice na Laušu
Foto: N.N. | Uskoro gradnja MZ i policijske stanice na Laušu

Gradnja novog administrativnog objekta u naselju Lauš, u kojem će biti smještene mjesna zajednica i policijska stanica, mogla bi uskoro početi jer je grad raspisao javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Time počinje realizacija još jednog velikog projekta, ovaj put u saradnji Gradske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Procijenjena vrijednost projekta je oko 800.000 KM, a zainteresovani ponuđači mogu dostaviti ponude do 14. novembra.

Kako je predviđeno projektom, budući objekat, koji će se nalaziti na uglu Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića na početku Lauša, biće površine 1.112 kvadratnih metara.

Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, ovaj objekat će imati društvenu salu s oko 150 mjesta, čime će biti riješen višedecenijski problem sa realizacijom društvenih aktivnosti u tom naselju.

U Odjeljenju za komunalne poslove istakli su da izgradnjom ovog objekta prvi put mjesna zajednica i policijska stanica neće više biti smješteni u tuđim prostorima, što je sada slučaj.

Takođe, u novoj zgradi biće moguće organizovati razne društvene sadržaje, što do sada nije bilo moguće izvesti zbog nedostatka adekvatnih prostorija.

Uskoro slijedi sličan posao i na Petrićevcu, gdje je planirana gradnja višenamjenskog objekta u kojem će biti smješteni ambulanta porodične medicine, dječji vrtić i mjesna zajednica.

Prema planu Odjeljenja, prva faza realizacije ovog projekta, koja podrazumijeva gradnju ambulante, počeće do kraja godine, a naknadno i gradnja vrtića i objekta mjesne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije