Banja Luka

Uskoro gradnja ambulante na Petrićevcu

Uskoro gradnja ambulante na Petrićevcu
Foto: Grad Banjaluka | Uskoro gradnja ambulante na Petrićevcu

BANJALUKA - Izgradnja ambulante porodične medicine u banjalučkom naselju Petrićevac trebalo bi da počne do kraja godine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta u kojem će naknadano biti smješteni i dječiji vrtić i mjesna zajednica, potvrđeno je Srni u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.

Načelnik odjeljenja Petar Bilčar rekao je Srni da prva faza ovog objekta podrazumijeva gradnju ambulante porodične medicine, dok će u drugoj fazi, naredne godine, biti građeni vrtić i mjesna zajednica.

Bilčar je rekao da je već urađeno idejno rješenje, te da je u toku rješavanje imovinskih odnosa i pribavljanje građevinske dozvole, nakon čega slijedi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova.

On je naveo da je planirani objekat organizovan tako da se sva tri prostora nalaze pod jednim krovom, a funkcionalno su razdvojeni i nezavisni, te da je svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

Prema riječima Bilčara, idejno rješenje je koncipirano na način da se objekat gradi u tri faze, odnosno svaki od planiranih sadržaja može se graditi kao zasebna cjelina.

On je najavio da se u narednih dvadesetak dana očekuje da se kompletira dokumentacija radi dobijanja građevinske dozvole za prvu fazu, odnosno za gradnju ambulante, pošto su na toj parceli već riješeni imovinski odnosi.

Bilčar je napomenuo da je uporedo sa ovim poslom nadležno odjeljenje već pokrenulo postupak za rješavanje imovinskih odnosa za gradnju druge dvije faze, odnosno vrtića i objekta mjesne zajednice.

U budžetu grada za ovu godinu planirano je oko 200.000 KM za objekat u kojem bi bila smještena ambulanta sa pratećim sadržajima, tako da bi već narednog mjeseca bila pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača i započeti radovi prije zime.

Gradnja vrtića planiranog kapaciteta za 100 djece, kao i izgradnja objekta mjesne zajednice, biće planirani za narednu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije