Banja Luka

Do kraja godine šest kružnih tokova u Banjaluci

Do kraja godine šest kružnih tokova u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Uskoro gradnja kružnih raskrsnica i istočnog tranzita u Banjaluci

BANJALUKA - Ova godina će u Banjaluci biti u znaku saobraćaja, očekujemo završetak izgradnje šest kružnih raskrsnica, a u planu je završetak izgradnje mosta, kao i niza drugih saobraćajnica.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, nakon što je s Nenadom Nešićem, direktorom JP "Putevi RS", potpisao sporazum koji predviđa spajanje istočnog tranzita te izgradnju dva kružna toka: kod budućeg tržnog centra "Delta planet" i u naselju Lauš, kod "Sirana".

Radojičić je rekao da, pošto se očekuje završetak velikog šoping-centra "Delta planet" do septembra, s pretpostavljenom jačom frekvencijom saobraćaja, pristupiće se izgradnji kružnog toka na toj lokaciji.

"Kružni tok na Laušu gradimo radi rasterećenja saobraćaja i o tome se dugi niz godina priča, a na istočnom tranzitu završavamo posao koji smo započeli prošle godine", objasnio je Radojičić.

Nešić je rekao da su sporazumom regulisane obaveze grada i "Puteva RS".

"Pored započetih projekata, koje ćemo ove godine završiti, započinjemo i nova tri projekta i nadam se da ćemo uspješno sarađivati kao i dosad", rekao je Nešić.

Govoreći o novonastaloj situaciji u vezi s odlukom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove o tome da ukine rješenje o ubrzanoj proceduri rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i vraćanja u redovan postupak, Radojičić je rekao da je dosad bilo dosta poteškoća u saradnji s RUGIP-om i da je rukovodstvo grada neugodno iznenađeno stavom nove uprave RUGIP-a.

"Pretpostavka za sve poslove i projekte je uvijek RUGIP, jer je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u njihovim rukama. U projektima za koje smo potpisali sporazum zadatak grada je da riješi imovinsko-pravne odnose i svaki zastoj usporava ili zaustavlja čitav projekat. Mi smo željeli da idemo po ubrzanoj proceduri, jer redovna procedura iziskuje mjesece čekanja. Nadam se da će novo rukovodstvo RUGIP-a imati razumijevanja za projekte grada i da nećemo imati zastoj i blokade", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije