Banja Luka

Uskoro gradnja kružnog toka na Laušu

Uskoro gradnja kružnog toka na Laušu
Foto: N.N. | Uskoro gradnja kružnog toka na Laušu

BANJALUKA - Izgradnja kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana "Sirano", mogla bi uskoro početi jer je ovih dana raspisana javna nabavka.

Buduća kružna raskrsnica na ukrštanju izuzetno prometne Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića značajno će olakšati protok vozila na jednoj od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja.

Proceduru izbora izvođača ovog posla, procijenjene vrijednosti oko 650.000 KM, sprovodi preduzeće "Putevi RS".

"Grad je uradio potrebnu projektnotehničku dokumentaciju, dok su proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova pokrenuli 'Putevi RS', koji vode ovaj posao i sa kojima smo potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Istakli su da je u toku gradnja velike kružne raskrsnice na lokaciji budućeg tržnog centra "Delta planet", na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika.

Za iduću godinu planiran je nastavak izgradnje kružnih tokova na više lokacija, među kojima i kružne raskrsnice kod Okružnog suda i Policijske uprave, te kod "Lesnine". Grad planira za 2019. godinu gradnje kružnih raskrsnica i na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, te na ukrštanju Krfske i Ulice cara Lazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije