Banja Luka

Uskoro gradnja pogona u Ramićima, kod Banjaluke

Uskoro gradnja pogona u Ramićima, kod Banjaluke
Uskoro gradnja pogona u Ramićima, kod Banjaluke

BANJALUKA - Ugovori o kupoprodaji zemljišta, radi izgradnje proizvodnih pogona u kompleksu Poslovne zone "Ramići – Banjaluka" potpisani su danas u Gradskoj upravi.

Ugovori  su potpisani  sa šest investitora, a riječ je o banjalučkim preduzećima "Modul" ,"Tehnomerkur" , "Telding","Madako" "Nora plast" i "Sepl" , dok će ugovor sa preduzećem "Elas metalekspert"  biti potpisan naknadno.

U ime grada  ugovore je potpisano Slobodan Gavranović , gradonačelnik  koji  je rekao  da će već  od  petka početi sastanci sa investitorima kako bi se od starta obezbijedila puna podrška onima koji su kupili zemljište u Poslovnoj zoni.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 789.000 KM.

"Preduzeća  koja su danas potpisala ugovore, uglavnom će  graditi poslovne pogone u Poslovnoj zoni, a rok za početak gradnje je tri godine. Mislimo da je program podrške privredi koji je usvojila i Skupština grada veoma značajan. Privrednicima smo izašli u susret u vidu subvencija, ali i kroz troškove uredenja zemljišta koje smo prilagodili potrebama privrednika u prvoj fazi investiranja. Ne bi trebalo zanemariti ni cijenu zemljišta u ovoj zoni, koja je dosta povoljna",   rekao je Gavranović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije