Banja Luka

Uskoro izgradnja MZ i policijske stanice na Laušu

Uskoro izgradnja MZ i policijske stanice na Laušu
Foto: N.N. | Uskoro izgradnja MZ i policijske stanice na Laušu

BANJALUKA - Gradnja novog objekta u naselju Lauš, u koji će biti smještene policijska stanica i mjesna zajednica, počeće sredinom marta, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Objekat će se nalaziti na uglu Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića na početku Lauša i biće površine 1.112 kvadratnih metara, a vrijednost ove faze radova je 890.000 KM. Rok završetka radova je 180 dana.

U prizemlju objekta predviđena su dva ulaza ponaosob za policijsku stanicu i mjesnu zajednicu, na prvom spratu ove stanice kancelarije i prostor za privremeno pritvorene, sanitarni čvorovi, a u dijelu MZ kancelarije za rad sa strankama i sanitarni čvorovi.

"Na drugom spratu policijske stanice planirane su kancelarije i sanitarni čvorovi, a u dijelu MZ projektovana sala sa 150 mjesta i sanitarni čvorovi", kažu nadležni.

Krajem mjeseca slijedi sličan posao i na Petrićevcu, gdje počinje izgradnja višenamjenskog objekta u kojem će biti ambulanta, vrtić i prostorije MZ, a vrijednost prve faze radova iznosi 210.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije