Banja Luka

Uskoro manje gužve kod "Sirana"

Uskoro manje gužve kod "Sirana"
Foto: Jelena Đurđević | Uskoro manje gužve kod "Sirana"

Gradnja kružnog toka kod restorana "Sirano" na Laušu, na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića, mogla bi uskoro početi jer je u toku priprema tehničke dokumentacije za raspisivanje javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

U preduzeću "Putevi RS" potvrdili su da je u toku i priprema tehničke dokumentacije za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na nastavku izgradnje dijela takozvanog istočnog tranzita.

"Izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju regionalnog puta R405 i Ulice Jovana Raškovića i radovi na nastavku izgradnje dijela tzv. istočnog tranzita nalaze se u Planu poslovanja za 2018. godinu i Planu nabavki za 2018. godinu", rekli su u preduzeću "Putevi RS".

Raskrsnica kod restorana "Sirano" jedna je od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja, a gradnja kružnog toka će u velikoj mjeri rasteretiti saobraćaj na ovom mjestu.

S tim se slaže i Siniša M., mještanin Lauša, koji svakodnevno prolazi ovim putem.

"Gužve su najveće ujutro kada ljudi idu na posao i poslijepodne kada se vraćaju. Kolone auta često se protežu sve do kružnog toka, jer mi se čini da semafori na ovoj raskrsnici još više zablokiraju saobraćaj", rekao je ovaj mještanin.

U februaru je potpisan sporazum između Gradske uprave i JP "Putevi RS", koji predviđa spajanje istočnog tranzita te izgradnju dva kružna toka - na istočnom tranzitu kod budućeg tržnog centra "Delta planet" i na ukrštanju Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića u naselju Lauš.

Kako je ranije najavljeno, kada je u pitanju nastavak gradnje istočnog tranzita, riječ je o izgradnji saobraćajnice dužine oko 250 metara, od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa.

Planirano je da saobraćajnica ima odvojene kolovozne trake širine 6,6 metara, razdjelni pojas, obostrani zeleni pojas, biciklističke staze i trotoare.

Izgradnjom ove saobraćajnice u značajnoj mjeri biće rasterećen saobraćaj u gradu, jer će nakon izgradnje novog mosta na lokaciji Zelenog mosta praktično biti povezani istočni i zapadni tranzit, odnosno napravljena obilaznica oko grada.

Nenad Nešić, direktor "Puteva RS", ranije je kazao da će ovo preduzeće ove godine u izgradnju u Banjaluci uložiti oko pet miliona KM i to iz vlastitih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije