Banja Luka

Uskoro nova igrališta u banjalučkim naseljima Lauš i Ada

Uskoro nova igrališta u banjalučkim naseljima Lauš i Ada
Foto: N.N. | Nova dječija igrališta u banjalučkim naseljima Lauš i Ada

BANJALUKA - Novo dječije igralište u banjalučkom naselju Laušu uskoro će biti na raspolaganju mališanima ovog naselja, nakon što je ovih dana počela montaža rekvizita.

"Igralište se gradi u Karađorđevoj broj 69, u blizini novoizgrađenog kružnog toka kod restorana 'Sirano' i drugo je igralište na Laušu koje će biti sagrađeno u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP)", ističu u Odjeljenju za opštu upravu.

Istovremeno, u narednim danima započeće radovi na gradnji igrališta u naselju Ada, na lokaciji kod sportskog igrališta, u blizini tzv. boračkih zgrada.

Ovo igralište se gradi u zajedničkoj akciji Grada, mještana i firme "Market AS".

Grad će finansirati građevinske radove, odnosno urediti lokaciju za tu namjenu. Preduzeće "Građenje Đurić" izabrano je na tenderu za izvođača radova i uskoro bi trebali početi sa radovima.

Sami mještani su uz pomoć donatora – firme "Market AS" obezbijedili rekvizite, koji će biti postavljeni na ovom igralištu.

U posljednje tri godine na području Banjaluke izgrađena su 24 nova dječija igrališta, uglavnom u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije