Banja Luka

Uskoro nova mjesta u banjalučkom vrtiću "Bubamara"

Uskoro nova mjesta u banjalučkom vrtiću "Bubamara"
Foto: N.N. | Uskoro nova mjesta u banjalučkom vrtiću "Bubamara"

BANJALUKA - Obnova i proširenje vrtića "Bubamara" u banjalučkom naselju Obilićevo, koju finansira kompanija "Delta", ušla je u završnu fazu, što će, po okončanju projekta, omogućiti dodatna mjesta za boravak još 25 mališana.

Riječ je o sanaciji i dogradnji postojećeg objekta, a sredstva u iznosu od 33.000 evra obezbijedila je kompanija "Delta" kao znak društvene odgovornosti prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove rečeno je Srni da je preostalo još da se uradi dio fasade na objektu, dio unutrašnjih radova i montira oprema.

Prošle godine su u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje otvorena dva nova vrtića u naseljima Obilićevo i Rosulje.

U oba slučaja riječ je o gradskim poslovnim prostorima, koji su preuređeni za smještaj djece.

Za te namjene bio je predviđen i prostor u naselju Starčevica, u Ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane broj jedan, koji je donedavno koristila Gradska razvojna agencija.

Nažalost, neuspješni postupci javnih nabavki odgodili su početak rekonstrukcije prostora za potrebe novog vrtića koji je trebalo da bude otvoren prošle godine, naveli su u gradskom Odjeljenju.

Nedavno je drugi put poništen tender za izbor firme koja bi bila zadužena za taj posao, a prvi put se to dogodilo u oktobru prošle godine.

U toku je novi postupak javne nabavke, kako bi prostor u naselju Starčevica u ovoj godini bio prenamijenjen u vrtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije