Banja Luka

Uskoro redovno vodosnabdijevanje u zaseocima banjalučkog naselja Gornja Piskavica

Uskoro redovno vodosnabdijevanje u zaseocima banjalučkog naselja Gornja Piskavica
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Uskoro redovno vodosnabdijevanje u zaseocima banjalučkog naselja Gornja Piskavica

BANJALUKA - Počela je izgradnja vodovodne mreže u banjalučkom naselju Gornja Piskavica, te će mještani zaselaka Keserovići, Zrnići, Šešići i Vuksani uskoro imati redovno vodosnabdijevanje.

Naime, kako navode iz Gradske uprave Banjaluka, ove godine je planirano da postojeći sistem Buzadžije prošire u dijelovima naselja koji do sada nisu imali vodu, pa će tako biti izgrađeno 3,2 kilometra vodovodne mreže Keserovići-Zrnići, što će omogućiti uredno vodosnabdijevanje za 30 domaćinstava ovih zaselaka. 

Osim toga, počela je i izgradnja 350 metara cjevovoda Šešići-Vuksani, čime će biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja za desetak domaćinstava ovog dijela Piskavice.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da trenutno rade na projektu vodosnabdijevanja u vrijednosti oko 25 miliona KM.

"Započeli smo projekat u Donjim Kolima, Racunama, visinskim zonama Šargovca, a za projekat izgradnje vodovodne mreže u Keserovićima, Zrnićima i Šešićima biće izdvojeno oko 300.000 KM", rekao je Stanivuković.

Gradski menadžer Bojan Kresojević pojasnio je da je prije godinu dana dovedena voda sa Crnog vrela u Gornju Piskavicu, te da je tada najavljeno i proširenje mreže.

"Ispunili smo ono što smo i obećali, a za potrebe izgradnje cjevovoda u ovim mjestima izdvojili smo sredstva u budžetu. U ovoj godini započeli smo 43 projekta vodosnabdijevanja, a planirano je da u narednih mjesec dana očekujemo da započnu projekti još na deset lokacija", istakao je Kresojević.

Dodao je da su, osim kredita i grantovskih sredstava, za projekte vodosnabdijevanja ovogodišnjim budžetom obezbijeđena rekordna izdvajanja, te da je upravo to pokazatelj jasne opredijeljenosti gradske administracije da nakon višedecenijskog čekanja rubna područja grada konačno dobiju kvalitetno vodosnabdijevanje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije