Banja Luka

Uskoro rekonstrukcija raskrsnice za Dragočaj i Ramiće

Uskoro rekonstrukcija raskrsnice za Dragočaj i Ramiće
Foto: N.N. | Uskoro rekonstrukcija raskrsnice za Dragočaj i Ramiće

BANJALUKA - Dugogodišnji problem sa bezbjednosti raskrsnice na magistralnom putu prema Prijedoru, odvajanje za Dragočaj i Ramiće, trebalo bi u skorije vrijeme da bude riješen, saopštila je Gradska uprava.

Kako je potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, krajem prošle sedmice raspisan je tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju ove raskrsnice, a radovi bi trebali početi po okončanju ovog postupka.

"S obzirom na to da je riječ o raskrsnici koja se nalazi na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor, ovo je još jedan zajednički projekat sa preduzećem 'Putevi RS', koje je kao investitor raspisalo tender,  a Grad Banja Luka je obezbjedio tehničku dokumentaciju", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U pitanju je veoma prometna raskrsnica na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nesreće, koje su u pojedinim slučajevima imale i smrtni ishod.

U njenoj blizini nalazi se pješački prelaz i autobusko stajalište, koji će prema predloženom rješenju – biti izmješteni, a biće urađena i nivelacija priključnih saobraćajnica na magistralni put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije