Banja Luka

Uskoro unutrašnje sređivanje ambulante porodične medicine na Petrićevcu

Uskoro unutrašnje sređivanje ambulante porodične medicine na Petrićevcu
Foto: banjaluka.rs.ba | Uskoro unutrašnje sređivanje ambulante porodične medicine na Petrićevcu

BANJALUKA - Gradnja objekta ambulante porodične medicine na Petrićevcu, odvija se predviđenom dinamikom, a uskoro će biti raspisan i tender za gradnju vrtića i mjesne zajednice, za šta je Vlada Srbije obezbjedila 800.000 evra.

U Odjeljenju za komunalne poslove ističu da je objekat ambulante pokriven, postavljene vodovodne i elektro instalacije, a u toku je montaža stolarije.

"Naredne sedmice trebalo bi da počnu unutrašnji i fasaderski radovi na objektu čime bi se kraju priveli radovi na prvoj fazi realizacije višennamjenskog objekta, u kojem će, pored ambulante, biti smješteni i vrtić i mjesna zajednica",  kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je podsjetio da je iz gradskog budžeta izdvojeno 210.000 KM za gradnju prve faze ovog tronamjenskog objekta, a izvođač radova je preduzeće "Tekton".

 "Grad je preko Vlade Republike Srpske konkurisao za donatorska sredstva kod Vlade Republike Srbije, koja je za ovaj projekat obezbijedila dodatnih 800.000 evra. Plan je da narednog mjeseca raspišemo tender za izbor izvođača za završetak kompletnog objekta i da naredne godine bude pušten u funkciju",  rekao je Bilčar.

Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije