Banja Luka

Uspješno okončana obuka rafting vodiča na divljim vodama

Uspješno okončana obuka rafting vodiča na divljim vodama
Foto: Ustupljena fotografija | Uspješno okončana obuka rafting vodiča na divljim vodama

BANJALUKA - Obuka i sertifikacija vodiča na divljim vodama u organizaciji Rafting kluba Kanjon i uz finansijsku podršku UNDP-a uspješno je okončana, te je devet polaznika dobilo licence, koje će im omogućiti da obavljaju posao rafting vodiča po pravilima IRF-a, saopšteno je iz RK "Kanjon".

"Sve je prošlo prema planu, iako su nas pratili dosta teški vremenski uslovi. Nisu dobili svi licence, a Bišćani su bili najzainteresovaniji za ovaj kurs, uz Banjalučane, tako da smo uz pomoć UNDP uspjeli da privedemo kraju obuku. Najvažnije je da je sve bilo potpuno besplatno, za svih 20 kandidata, dok je RK Kanjon sam finansirao kurs za ostalih osam kandidata, tako da na kraju možemo reći da je kurs bio prilično uspješan", kazao je nakon dodjele sertifikata Aleksandar Pastir, predsjednik RK Kanjon.

Davor Kos, IRF instruktor,  istakao je da je bilo mnogo kandidata iz različitih profesija, od vodiča spasilaca do pripadnika Civilne zaštite.

Obuku je, kako on kaže, pohađala i Tamara Hadad iz Beča koja je volontirala na Svjetskom prvenstvu u raftingu koje je ove godine održano na Vrbasu i Tari.

"Bila sam na WRC 2022 i toliko mi se svidjelo da sam ponovo došla. Usavršavaću znanja i tehnike i nadam se da ću uskoro dobiti licencu i da ću znanja primijeniti upravo ovdje u RK Kanjon", kazala je ona.

Iz Rafting kluba „Kanjon“ podsjećaju da je IRF GTE sertifikat vodiča za rafting priznat i prihvaćen u preko 50 zemalja širom svijeta i u mnogim zemljama je neophodan za prijavljivanje i bavljenje poslom vodiča za rafting na divljim vodama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije