Banja Luka

Usvojen novi cjenovnik za javni prevoz u Banjaluci

Usvojen novi cjenovnik za javni prevoz u Banjaluci
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Usvojen novi cjenovnik za javni prevoz u Banjaluci

BANJALUKA - Novi cjenovnik u banjalučkom javnom prevozu usvojen je danas na sjednici Skupštine grada.

Kako je objavljeno na sajtu grada, za cjenovnik, koji znači da će grad preuzeti teret poskupljenja na sebe za studente, srednjoškolce i penzionere, glasalo je 16 odbornika (PDP, DEMOS, Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija Srpske, jedan odbornik Socijalističke partije), dok je šest odbornika SNSD-a bilo suzdržano.

Amandmani Kluba odbornika SNSD-a na ovaj cjenovnik, prema kojima je, između ostalog, traženo da grad izdvoji pola miliona KM mjesečno za javni prevoz, prethodno su odbijeni.

Za ove amandmane glasalo je devet odbornika iz dijela skupštinske većine, dok je devet odbornika bilo protiv i sedam suzdržanih, navodi se u objavi.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada donesena je odluka o povećanju stipendija učenicima i studentima, što je, kako dodaju, prvi put nakon 15 godina.

"Povećanje se odnosi po svim osnovama, tako će stipendija za učenike po osnovu uspjeha i socijalnog statusa sa 80 KM biti povećana na 100 KM, a za studente po istim osnovama sa 130 na 150 KM. Kada je riječ o stipendijama za deficitarna zanimanja odnosno struke, za srednjoškolce je prema Odluci predloženo povećanje sa 160 na 170, a za studente sa 250 na 260 KM", pojašnjeno je na stranici grada.

Nova odluka Stanivukovća dobila podršku

Nova odluka koju je predložio gradonačelnik Draško Stanivuković prema kojoj je investitor koji gradi kolektivni stambeno-poslovni objekat, kolektivni stambeni objekat ili poslovni objekat površine veće od 1.000 kvadrata, dužan da obezbijedi sadnju jednog drveta na svakih 500 kvadrata površine takođe je dobila podršku na današnjoj sjednici gradskog parlamenta.

"Na ovom 16. zasjedanju Skupština grada Banjaluke donesena je i odluka o odobravanju subvencija preivrednom društvu 'Eko toplane' Banjaluka. Kako je i ranije najavljeno, Grad će izdvojiti dva miliona KM za ove subvencije kako ne bi došlo do poskupljenja grijanja", piše u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije