Banja Luka

Usvojen rebalans budžeta grada Banjaluke

Usvojen rebalans budžeta grada Banjaluke
Foto: Grad Banjaluka | Usvojen rebalans budžeta grada Banjaluke

BANJALUKA - Odbornici Skupštine grada podržali su danas na sjednici gradskog parlamenta rebalans budžeta u iznosu od 164,76 miliona KM, koji je za oko 17 miliona KM veći u odnosu na prvobitni budžet.

Sjednici je prisustvovalo 18 odbornika, a ranije u toku dana sjednicu su napustili odbornici SNSDa, dok odbornici Demosa nisu ni došli na zasjedanje.

Rebalans su podržali odbornici PDPa, Ujedinjene Srpske, SPS, SPa te odbornik SDSa i odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da je usvajanje rebalansa budžeta, i to bez SNSDa, za njega veći trenutak nego pobjeda na izborima za gradonačelnika prije godinu dana. 

Dodao je da sada može reći svim građanima da se sve stvari koje su obećane mogu uraditi.

"Između ostalog, možemo čistiti snijeg, graditi most u Česmi, uložiti u novu Gospodsku ulicu, raditi kanalizaciju, školu u Adi i sve ostalo. Jedna vrsta ljudskog odnosa prema građanima je pobijedila. Zahvalan sam svima koji su ovo podržali, jer su pokazali zdrav razum prema građanima", naveo je Stanivuković.

Istakao je da je srećan, ali da ne likuje.

"Vjerujem da ćemo ovako raditi i prema svim drugim tačkama. Niko nije kupljen ni prodan", rekao je Stanivuković.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada, rekao je da su usvajanjem rebalansa budžeta dupli pobjednici.

"Od početka mandata govorili smo da treba saradnja i da usaglašavamo politike i došli smo u situaciju da gradonačelnik shvata koliko su drugi odbornici bitni. Kao klub i partija izvojevali smo jednu pobjedu i nastavak izgradnje mosta u Docu i uspjeli smo uvrstiti sredstva za to. Dali smo obećanje građanima da ćemo to uraditi i nije bilo razloga da glasamo protiv rebalansa", naveo je Stanić.

Istakao je da ovo ne znači da Ujedinjena Srpska izlazi iz koalicije.

"Nas trojica smo kompaktni, najuigraniji u Skupštini grada. Radimo po svom nahođenju i u interesu građana. Ne dozvoljavamo da nas iko pritišće. Jedini smo imali amandman koji je usvojen i ne vidim razloga da budemo protiv", kazao je Stanić.

Saša Lazić, odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove", kazao je da je zadovoljan usvajanjem rebalansa budžeta.

"U SNSDu su nas mjesecima uslovljavali, kao oni su najbitniji i brinu o porodiljama ili zdravstvenim radnicima. Sada smo sve učinili, i to bez njih. Drago mi je da možemo raditi i bez SNSDa", kazao je Lazić.

Aleksandar Petković, odbornik SDSa, kaže da oni ništa nisu tražili, jer su samo željeli da Banjaluka prodiše i da grad počne da funkcioniše. Odbornici SNSDa su ranije u toku dana rekli da neće da učestvuju u radu gradskog parlamenta dok se ne ispuni minimum zahtjeva skupštinske većine.

"Bliži se kraj kalendarske godine, a nisu djelimično ispoštovani amandmani. Imamo podatak da su isplaćene svega 202 porodilje na području grada. Ukupno je stiglo 1.178 prijava, što znači da se 976 nalazi u obradi. Zanima nas koliko treba da se obradi prijava porodilja od aprila i maja", upitao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSDa, koji je zajedno sa drugim odbornicima ove partije napustio zasjedanje.

On je nakon usvajanja rebalansa budžeta grada za "Nezavisne" kazao da su odbornici ove političke partije ostali dosljedni svojim politikama te da neće da komentariše glasanje drugih kolega.

 

Povezana vijest: 

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije