Banja Luka

Uz pjesmu i trube maturanti Srednje muzičke škole proslavili kraj školovanja

Uz pjesmu i trube maturanti Srednje muzičke škole proslavili kraj školovanja
Foto: Dražen Pozderović | Uz pjesmu i trube maturanti Srednje muzičke škole proslavili kraj školovanja

BANJALUKA - Centar Banjaluke večeras je bio u znaku maturanata Srednje muzičke škole "Vlado Milošević" koji su s osmijesima na licima i uz poznate melodije prošetali ulicama najvećeg grada.

Njihovo školovanje bilo je ispunjeno pjesmom, pa su tako u dobrom raspoloženju maturskom proslavom i pjesmom i obilježili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Andreas Ćurić jedan je od maturanata Srednje muzičke škole, a uporedo sa ovom školom, pohađao je i Katolički srednjoškolski centar.

"Školske dane pamtiću po velikom broju nagrada koje sam osvojio, mnogim takmičenjima koje sam posjetio, projektima koje sam ostvario, zemljama koje sam pojestio u sklopu svega toga", ističe on za "Nezavisne novine".

Takođe, u sjećanju će mu ostati i veliki broj master klasova, saradnja sa profesorima, ali i lijepi trenuci i druženja.

"Nastavljam obrazovanje na Muzičkoj akademiji smjer violina", rekao je Ćurić.

Isidora Đuričić, pohađala je instrumentalni smjer i svira klavir, a kako ističe, godine provedene u srednjoj školi su joj najljepše do sada.

"Stekla sam najbolje prijatelje u srednjoj školi, stvarno su mi ti momenti bili divni, već me hvata nostalgija. Te godine ću pamtiti kao najljepše", kaže ona za "Nezavisne novine".

Tokom školovanja je učestvovala na brojnim seminarima i master klasovima, a školovanje nastavlja na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Vanja Jovanović, nakon završetka Srednje muzičke škole gdje je pohađala teorijski smjer, obrazovanje će nastaviti na banjalučkoj Akademiji gdje će, takođe, pohađati teorijski smjer.

"Pamtiću školske dane kao najljepše, iako je ponekad bilo malo naporno. Na kraju smo uspjeli i drago mi je što sam završila baš ovu školu", ističe Jovanovićeva.

Maturant ove škole je i Dragana Krečar koja je, takođe, završila teorijski smjer.

"Svoje školske dane ću pamtiti po najljepšim trenucima, iako je bilo dosta teških, ali smo izvukli najbolje i završili sa svim odličnim ocjenama na kraju. Upisaću teoriju i pedagogiju na Akademiji u Banjaluci", kaže ona za "Nezavisne novine".

Svoje srednjoškolske dane u ovoj obrazovnoj ustanovi proveo je i Igor Ilić, a kako kaže, prije svega školu će pamtiti po društvu, nastupima i koncertima.

"Pamtiću srednju školu i po smijehu, po druženju i uspjehu. Planiram upisati Muzičku akademiju u Banjaluci, smjer harmonika", govori Ilić.

Sutra će maturskom proslavom kraj srednjoškolskog obrazovanja obilježiti i učenici banjalučke Tehnološke škole, a okupljanje je planirano u centru grada u 19 časova.

Atmosferu sa mature donosimo u galeriji fotografija našeg fotografa Dražana Pozderovića.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije