Banja Luka

Uzrok crvene vode u Crkvenoj životinjska krv?

Uzrok crvene vode u Crkvenoj životinjska krv?
Uzrok crvene vode u Crkvenoj životinjska krv?

BANJALUKA - Nepoznata crvena tečnost koja je izlivena u Crkvenu po svemu sudeći je ogromna količina životinjske krvi, ali ćemo u to moći biti sigurni tek nakon što Institut za javno zdravstvo analizira uzorke uzete sa terena, rekao je Janko Kecman, v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Dodao je da je vodna inspekcija u srijedu, oko 16 časova, izašla na teren i utvrdila da je u Crkvenu i Vrbas izlivena crvena tečnost, najvjerovatnije životinjskog porijekla.

"Radi se o teškom ekološkom incidentu, zbog čega će inspekcija preduzeti sve što je u njihovoj moći da otkriju počinioce", istakao je Kecman i apelovao na sugrađane da ako imaju saznanja ko je odgovoran za incident - da prijave inspekciji, posebno na mještane Lauša, pošto prve indicije govore da je tečnost bačena u tom naselju.

Nebojša Matić, predsjednik mjesne zajednice Lauš 1, kaže da su se takvi slučajevi događali i ranije, uzrokovani od jedne firme, i da je moguće da je tečnost došla iz nje, ali da treba čekati rezultate Instituta za javno zdravstvo. 

Mještanka Obilićeva je rekla da je smrad bio jak i da strahuju od zagađenja.

"Prolaznici su u nevjerici posmatrali rječicu jer ne pamte da je ona ikad ovako izgledala", rekla je ova mještanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije