Banja Luka

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka 3. februara

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka 3. februara
Foto: Aleksandar Čavić | Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka 3. februara

BANJALUKA - Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana u srijedu, 3. februara u 10 časova u Banskom dvoru, određeno je na sjednici Kolegijuma Skupštine grada, koja je održana danas.

Na vanrednoj sjednici Kolegijuma će biti prijedlozi članova komisije za izbor i imenovanja, kao i ostalih komisija pri Skupštini grada, kao i prijedlog zamjenika gradonačelnika.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da je sjednica Kolegijuma održana isključivo zbog izbora radnih tijela pri Skupštini grada.

"Prioritet je budžet i razgovarao sam sa gradončelnikom Draškom Stanivukovićem koji je rekao da je on u pripremi. Ja se nadam da bi 15. februara mogli održati drugu sjednicu Skupštine grada na kojoj ćemo odlučivati o budžetu grada", istako je Ilić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da su imali nesuglasice oko načina izbora predsjednika i potpredsjednika komisija i njihove proporcionalne zastupljenosti na osnovu izbornih rezultata.

"Na vanrednoj sjednici ću predložiti ime zamjenika gradonačelnika. Veoma je važna dinamika i saradnja gradonačelnika i Skupštine. Nas čeka Nacrt budžeta koji je spreman i biće približan budžetu za 2020. godinu", istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije