Banja Luka

Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima

Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima
Foto: Grad Banjaluka | Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima

U okviru nastojanja da se u što većoj mjeri očiste svi vodotokovi pred kišnu sezonu, danas su pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banjaluka čistili dio korita Vrbasa u naselju Trapisti, gdje je uklonjena veća količina drveća i smeća.

"Ovo je bila i incijativa Udruženja građana 'Lendrin mlin' da uredimo ovaj dio obale Vrbasa, omiljenog okupljališta za mještane Lazareva, Trapista i okolnih naselja gdje je nekoliko drveća i većih grana stvaralo prirodnu branu na kojoj se nakupljalo smeće, a ujedno je postojala mogućnost da dođe do erozije obale", istakao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade.

Iz Gradske uprave Banjaluka rekli su da je na Lendrinom mlinu godinama održavana i poznata manifestacija "Kotlićijada", koja je organizovana u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Zahvaljujući na pomoći pripadnicima Civine zaštite, u Udruženju "Lendrin mlin" ističu da su zainteresovani da se ponovo organizuje ova manifestacija, te da je veoma važno da se održava korito Vrbasa.

"U saradnji sa Gradskom upravom želimo da uredimo korito i obale Vrbasa i da ponovo pokrenemo manifestaciju koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljiva u cijelom gradu, ali je poslije smrti prvog predsjednika Udruženja Slavka Čikića ugašena", rekao je Filip Kosanović, jedan od pokretača ove incijative i član Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije