Banja Luka

Vježba u banjalučkoj školi: Vatrogasci "spasili" đake i nastavnike

Vježba u banjalučkoj školi: Vatrogasci "spasili" đake i nastavnike
Foto: N.N. | Vatrogasci izveli pokaznu vježbu u školi "Aleksa Šantić"

BANJALUKA - Vatrogasci su danas izveli taktičko-pokaznu vježbu u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u kojoj su učestvovali đaci, nastavno osoblje, predstavnici civilnog sektora i volonteri Crvenog krsta.

Prema zamišljenom scenariju, požar je izbio u učionici za informatiku. Zbog jakog dima, nekoliko đaka i nastavnika bilo je spriječno da se evakuiše te su pozvani vatrogasci, koji su ubrzo na lice mjesta došli s tri vozila.

"Koristeći specijalno vozilo s automehaničkim ljestvama, vatrogasci su evakuisali đake i nastavnike", kazao je Aleksandar Majstorović, komandant brigade.

Dodao je da je ovo bila taktičko-pokazna vježba u okviru redovnih aktivnosti vatrogasne jedinice.

Nakon završetka vježbe, učenici su imali priliku da se detaljnije upoznaju s mogućnostima specijalnih vozila koja su učestvovala u vježbi.

Đacima je posebnu pažnju privuklo vatrogasno vozilo s automehaničkim ljestvama.

Banjalučki vatrogasci jedini u BiH posjeduju vozilo ovog tipa, namijenjeno za spasavanje sa visina i iz dubina, gašenje požara, elementarne nepogode, kao i druge vidove vatrogasnih intervencija.

"Naša jedinica je među najopremljenijim i najobučenijim vatrogasnim jedinicama u regionu i spremni smo da u toku 24 časa djelujemo u bilo kom trenutku", istakao je Majstorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije