Banja Luka

Većina ne dolazi na zakazanu sjednicu banjalučke Skupštine grada

Većina ne dolazi na zakazanu sjednicu banjalučke Skupštine grada
Foto: Gradska uprava | Većina ne dolazi na zakazanu sjednicu banjalučke Skupštine grada

Odbornici skupštinske većine su danas održali sastanak na temu održavanja šeste sjednice Skupštine grada, koja je zakazana za sutra u devet časova, ali na kojoj se ipak oni neće pojaviti jer, kako kažu, nisu se stekli elementarni uslovi za njihovo prisustvo.

U saopštenju skupštinske većine se navodi da je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, bio u obavezi da u skladu sa članom 133 Poslovnika, koji jasno propisuje da prekid sjednice može trajati do 15 dana, zakaže nastavak sjednice za 5. oktobar.

"Nakon sastanka je zaključeno da se i dalje nisu stekli elementarni uslovi za prisustvo odbornika na sjednici Skupštine grada, te dok se isti ne steknu odbornici skupštinske većine neće prisustvovati zakazanim sjednicama", stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da razlog za ovakav stav leži u činjenici da se - nakon mnogo poziva upućenih gradonačelniku Drašku Stanivukoviću da se sjedne i dogovori o svim tačkama - na iste gradonačelnik oglušio i time, dodaju, pokazao da ne želi saradnju sa legitimno izabranim osobama od strane građana.

"Isto tako, gradonačelnik i njegovi saradnici su nastavili da pozivaju građane na linč odbornika u Skupštini grada i na taj način iste prisile da glasaju po želji Draška Stanivukovića. Odbornici skupštinske većine daju rok od sedam dana da ih pozove i organizuje sastanak na kojem bi se dogovorile i razriješile naprijed navedene situacije", dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, šesta sjednica koja je trebalo da bude održana 21. septembra otkazana je od strane odbornika skupštinske većine koji nisu htjeli prisustvovati sjednici zbog, kako su rekli, "povreda i prijetnji od strane Stanivukovića", dok je Stanivuković tada rekao da je otkazivanje sjednice nedopustivo, jer su na čekanju mnogi programi i projekti, te ne dozvoljava da ga iko ucjenjuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije