Banja Luka

Pratite nas na Google news

Velika obnova OŠ "Zmaj Jova Jovanović" u Banjaluci poslije pola vijeka

Velika obnova OŠ "Zmaj Jova Jovanović" u Banjaluci poslije pola vijeka
Foto: Arhiva | Velika obnova OŠ "Zmaj Jova Jovanović" poslije pola vijeka
Anja Matarugić

BANJALUKA - Velika obnova jedne od najstarijih gradskih osnovnih škola, "Zmaj Jova Jovanović", trebalo bi da počne ovih dana, a prema riječima Dijane Bogdanović, direktorice ove škole, epidemiološka situacija donekle komplikuje početak radova.

Radovi na ovoj školi će koštati oko milion KM i obezbijeđeni su kroz Projekat energetske efikasnosti.

Od energetskih mjera na ovoj školi, planirani su zamjena postojećih vanjskih prozora i vrata, postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i krov objekta, te ugradnja termostatskih ventila i pumpi.

Bogdanovićeva kaže da na rekonstrukciju škola čeka još od 1971. godine.

"Početak radova donekle komplikuju epidemiološke poteškoće, jer radnici zbog epidemiološke situacije ne mogu da uđu u školu. Tražimo najbolja rješenja na koji način da počnu radovi kada je u pitanju sanacija grijanja", kazala je Bogdanovićeva.

Dodala je da su radovi već počeli na sanaciji fiskulturne sale.

U okviru ovogodišnjeg plana obnove školskih objekta, u toku su obimni radovi na objektu škole "Branko Ćopić" u Boriku, za šta je takođe kroz projekat energetske efikasnosti obezbijeđeno oko 700.000 KM.

Na Starčevici je u toku gradnja sportske dvorane OŠ "Branko Radičević", za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 950.000 KM. Sveukupno,  6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata. 

Sredstva su obezbijedili grad, Svjetska banka kroz Projekat energetske efikasnosti koji implementira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, UNDP, Vlada Srbije i Vlada Japana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije