Banja Luka

Više od 150 izlagača na sajmu turizma u Banjaluci

Više od 150 izlagača na sajmu turizma u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Više od 150 izlagača na sajmu turizma u Banjaluci

BANJALUKA - Četvrti po redu Međunarodni sajam turizma u Banjaluci biće održan od 1. do 3. marta, gdje će svoju bogatu ponudu izložiti više od 150 direktnih izlagača od Švarcvalda, preko Guče i Bosfora pa do Peloponeza, saopštila je Turistička organizacija Banjaluka.

Kako navode iz ove organizacije, Banjaluka će ove godine biti epicentar najvećeg događaja u cijeloj Republici Srpskoj i BiH, te se očekuje više od 600 učesnika.

"Sajamska manifestacija ove godine biće obogaćena nesvakidašnjim događajima, te će svim posjetiocima sajma biti ponuđeni popusti na sve predstavljene destinacije. Sve posjetioce očekuju i mnoga iznenađenja, poput nagradnih igara, sajamskih popusta, degustacija raznih delicija i slično", kazali su organizatori.

Pored toga, ističu da su sajamski dani ujedno i prilika za umrežavanja brojnih turističkih radnika i destinacija.

"Ovaj događaj će ujedno biti oplemenjen i prezentacijom zajedničkog projekta 'Od polja do stola' na štandu učenika Ugostiteljsko-turističke i Poljoprivredne škole i Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HOREK-a, koji će prikazati kulinarsko umijeće, domaće proizvode iz svoje radinosti, uz mogućnost degustacije", kazali su oni.

Kako kažu, pečat na degustaciju ponuđenih proizvoda izlagača staviće domaći delikates zmijanjski kolač, iz dobro poznate "Kuhinjice" i pokrovitelja Turističke organizacije Republike Srpske.

Međunarodni sajam turizma održava se u organizaciji kompanije "RS Consulting and Trade", uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluke kao domaćina.

Sajam će trajati tri dana i biće održan u dvorani "Centar" u periodu od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije