Banja Luka

Više od 20.000 posjetilaca na Ćevap festu

Više od 20.000 posjetilaca na Ćevap festu
Foto: N.N. | Više od 20.000 posjetilaca na Ćevap festu

BANJALUKA - Više od 20.000 građana i turista iz regiona posjetilo je drugo izdanje "Ćevap festa", čime je ova manifestacija i zvanično oborila rekorde kao najmasovniji događaj u ovoj godini, pokazuju prve procjene gradskih službi.

Pored turista, koji su uživali u nadaleko poznatoj banjalučkoj deliciji, razloga za zadovoljstvo imale su i gradske ćevabdžije, koje su za dva dana trajanja ove manifestacije, po prvim podacima, ispekle oko 13.000 porcija ćevapa.

Gradski zvaničnici najavili su da će ova manifestacija postati tradicionalan događaj, te ističu da će se i u narednim mjesecima raditi na animiranju turista iz regiona, kojima grad, kako kažu, može mnogo toga da ponudi.

"Opredjeljenje gradskih vlasti je da šire mreže ovakvih i sličnih manifestacija, s osnovnim ciljem snažnijeg pozicioniranja Banjaluke na regionalnoj turističkoj mapi, ali i svojevrsnog otvaranja grada", kazao je Milan Grubor, šef Kabineta gradonačelnika.

Manifestacija posvećen promociji banjalučkog ćevapa ove godine  okupila je devet roštiljnica, koje su građanima prodavale ćevape po popularnim cijenama, a ovaj put ćevapi i piće prodavani su za "dinare", valutu kreiranu posebno za ovaj događaj.

Ubuduće će ovaj gastronomski festival biti održavan poslije Spasovdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije