Banja Luka

Više od 70 pasa iz banjalučkog azila pronašlo novi dom

Više od 70 pasa iz banjalučkog azila pronašlo novi dom
Foto: Gradska uprava | Više od 70 pasa iz banjalučkog azila pronašlo novi dom

Akcija udomljavanja pasa iz azila pod nazivom "Udomi ljubav", koju realizuje Gradska uprava, iz mjeseca u mjesec opravdava očekivanja, te je više od 70 pasa pronašlo svoje vlasnike i topli dom.

Iz Gradske uprave ističu da vlada veliko interesovanje za udomljavanje jedinki, te nema sumnje da će i u narednom periodu još stanovnika azila naći svoje vlasnike.

"Svi naši sugrađani koji žele da postanu ponosni vlasnici psa iz azila treba da ispune određene uslove", poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Dodaju da su uslovi za udomljavanje pasa sljedeći: da je starosti od tri mjeseca do pet godina, da nije agresivan prema ljudima i životinjama, da nije ugrizao ili povrijedio čovjeka ili drugu životinju, te da je vakcinisan, mikročipovan i zdrav.

"Uz to, budući vlasnik mora da bude punoljetno lice i kao dokaz mora priložiti ličnu kartu", istakli su oni.

Dodaju da jedno lice može udomiti maksimalno dva psa iz azila, a podaci o vlasniku se unose u obrazac za udomljavanje i vlasnik potpisuje izjavu i preuzima obaveze prema potpisanoj izjavi.

"Vlasnik dobija zdravstvenu knjižicu s upisanim vakcinama, tretmanima i sljedećim zahvatima, a takođe, dužan je da iz bilo kog razloga nemogućnosti držanja psa, istog vrati u azil", potvrdili su iz Odjeljenja.

Dodaju da u slučaju povratka psa u azil, u njegov karton se upisuje razlog povratka, te ukoliko veterinar procijeni da se i dalje može udomiti, ponovo ulazi u proces udomljavanja.

"Opredijeljenost Gradske uprave je da zaštiti životinje, a ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja", pojasnili su oni.

Dodaju da svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa dodatne informacije o udomljavanju mogu dobiti radnim danima u Odjeljenju za komunalne poslove putem telefona: 051/244-526 i 065/690-857, kao i putem e-mail adrese: [email protected].

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije