Banja Luka

Više prvačića u Banjaluci

Više prvačića u Banjaluci
Više prvačića u Banjaluci

BANJALUKA - U školske klupe na području Banjaluke sješće oko 27.000 učenika, a ove godine u prve razrede osnovne škole upisano je 1.935 učenika.

"Ovo je podatak koji svakako ohrabruje, jer je u banjalučke škole upisano 200 prvačića više nego u protekloj školskoj godini", navode iz Gradske uprave Banjaluka.

Kao i svake godine, grad Banjaluka se aktivno uključio u aktivnosti koje prethode početku školske godine.

Prvačići će na poklon dobiti bojanke, azbuku i brojalice, te promotivne materijale za bezbjedno učešće djece u saobraćaju.

Iz Gradske uprave ističu da je prije početka školske godine u zonama škola obnovljena horizontalna saobraćajna signalizacija – pješački prelazi i natpisi "škola", a provjerena je i ispravnost horizontalne signalizacije. 

Na pet lokacija u gradu biće postavljeni transparenti koji upozoravaju vozače da je počela školska godina i da obrate posebnu pažnju na djecu, učesnike u saobraćaju. 

Grad Banjaluka se uključio u kampanju Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas", tokom koje će biti podijeljeni leci i plakati koji promovišu bezbjedno učešće djece u saobraćaju, a biće štampan i raspored časova za učenike.

Ni ove godine neće izostati pomoć za učenike iz porodica sa četvoro i više djece i učenike romske nacionalnosti. Za njih je grad obezbijedio udžbenike, torbe i školski pribor, a sve to biće im uručeno u ponedjeljak, 1. septembra. 

Prvog dana nove školske godine gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović posjetiće osnovne škole "Branko Ćopić", "Borisav Stanković" i "Stanko Rakita" gdje će učenicima poželjeti uspješan početak nove školske godine i prvačićima uručiti poklone.

Nastava u školskoj 2014/2015. godini počeće 1. septembra u svih 29 osnovnih i 17 srednjih škola u Banjaluci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije