Banja Luka

Više zelenila u centru Banjaluke

Više zelenila u centru Banjaluke
Foto: N.N. | Više zelenila u centru Banjaluke
Marija Gajić

BANJALUKA - Centar grada, prema ponovo utvrđenom Nacrtu regulacionog plana centralnog područja, ipak bi trebalo da ima više zelenih površina i ne bi trebalo da budu građeni ranije planirani neboderi.

Rečeno je ovo danas na sjednici Skupštine grada, prvoj nakon ljetne pauze, na kojoj su odbornici raspravljali o 41 tački dnevnog reda, među kojima je i novi nacrt izgleda centra grada.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je na pauzi sjednice rekao je da se na Nacrtu regulacionog plana centralnog područja radi od aprila prošle godine, jer je to veliki posao i da je novi nacrt poboljšan i kvalitetnijim rješenjima.

Radojičić je izrazio nadu da bi Skupština grada do kraja godine trebalo da usvoji ovaj regulacioni plan, koji bi omogućio značajnu urbanu transformaciju centra grada, na potezu od stare autobuske stanice do spomen-obilježja borcima iz prošlog rata, ali i na drugim zonama.

"Ponovljeni nacrt predviđa, između ostalog, dogradnju Tehničke škole, čime bismo riješili problem Građevinske škole, koja u ovom momentu nema svoj prostor i podstanar je", objasnio je Radojičić.

Dodao je da su nekoliko prostora na kojima su bile planirane višespratnice sada zone koje će imati maksimalno dozvoljene koeficijente popunjenosti prostora građevinskim objektima.

"Neke lokacije su ponovo vraćene u zelene površine, počevši od lokacije gdje je spomenik Banu Milosavljeviću, gdje je u prethodnoj varijanti bio popločan, sada je to opet zelena površina, zadržava se parkić između Narodnog pozorišta RS i Banskog dvora. Nekoliko lokacija je predviđeno za sprovođenje konkursa, a to je prostor užeg jezgra grada", naglasio je Radojičić.

Istakao je da su odbornici raspravljali i o odluci koja se tiče subvencioniranja socijalnog stanovanja, odnosno da će lica u stanju socijalne potrebe imati pravo na subvencionisanu stanarinu.

"To je novi projekat u gradu. U gradnji je trenutno 48 stambenih jedinica u Kuljanima za lica u stanju socijalne potrebe. To je projekat koji radimo zajedno sa Ministarstvom za izbjegla i raseljenja lica RS", rekao je Radojičić.

Dodao je da je pred odbornicima bio i izvještaj o šestomjesečnom izvršenju budžeta, prema kojem je grad ostvario pozitivan finansijski rezultat od 12 miliona KM suficita.

"Što je i logično, jer je ovo period u kojem su prihodi bili u skladu sa očekivanjima, tako da je pozitivan finansijski rezultat za prvih šest mjeseci dobar pokazatelj i očekujem da cijelu godinu završimo pozitivno", naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, vidljiv je i trend rasta pojedinih prihoda, a ono što je pozitivno je to da uz smanjenu stopu na porez na nepokretnosti, koju su 2016. godine usvojili, imaju povećanu naplatu.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije